SV Tongelre - FC Cranendonck

• door redactie@svtongelre.nl
  • 15 apr., 2024

Soms duurt een wedstrijd iets te kort en soms iets te lang. Tot een kwartier voor tijd deden we goed mee in een gelijk opgaande wedstrijd. De bezoekers kwamen op voorsprong in de eerste helft maar Ayoub bracht ons weer op gelijke hoogte.

De tweede helft bleven we lang meedoen, maar in de slotfase stortte het verdedigend in zodat de gasten uitliepen naar een geflatteerde overwinning.

door voorzitter@svtongelre.nl 29 apr., 2024

SV Tongelre is een mooie, groeiende vereniging met meer dan 500 leden te Eindhoven. Ons eerste elftal komt uit in de 5e klasse en we streven ernaar om met dit team mee te doen in de top van de competitie met als einddoel promotie.

Wij zoeken:
Een enthousiaste en gedreven assistent-trainer die het eerste elftal naar een hoger niveau kan tillen. Je hebt:

-      Een trainersdiploma, dan wel de ambitie om er de komende jaren een te halen.

-      Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

-      De kennis en kunde om trainingen voor te bereiden en te geven.

-      De teamwork skills om de groep sterker te maken en veel met de hoofdtrainer samen te werken.

-      De bereidheid om twee keer per week training te geven en op zondag een wedstrijd te coachen.

-      Betrokkenheid en ambitie.

-      Aandacht voor het sociale aspect binnen de vereniging (deelnemen aan sociale activiteiten, kantinebezoek, etc.)

Wat bieden wij:

-      Een leuke en uitdagende functie binnen de club.

-      Goede trainingsfaciliteiten, SV Tongelre beschikt over 2 kunstgrasvelden.

-      Een passende vrijwilligersvergoeding.

Ben jij de assistent trainer die we zoeken?
Stuur dan je CV en motivatie naar voorzitter@svtongelre.nl
Trainers die een stap willen zetten richting senioren nodigen wij zeker uit te reageren!

Extra informatie

-      De functie is beschikbaar  met ingang van het seizoen 2024/2025.

-      De trainingsavonden zijn op dinsdag en donderdag van 20.30 tot 22.00u.

door redactie@svtongelre.nl 29 apr., 2024

Een fel startende thuisploeg creëerde in de eerste helft een handvol grote kansen, het waren echter de bezoekers die via een counter de score openden. Jimmy van der Schoor tekende voor de aansluitingstreffer zodat we met een 1-1 stand gingen rusten.

Direct na het begin van het tweede deel kwamen de gasten op 1-3 na een misverstand en een struikelpartij in onze verdediging. De wedstrijd was daarmee feitelijk beslist en na een fikse regenbui breidden Waalre de stand uit naar 1-5.

door redactie@svtongelre.nl 22 apr., 2024

Het eerste deel van de wedstrijd begon slecht, de thuisploeg nam door twee snelle counters een 2‑0 voorsprong. Na een omzetting in de verdediging kwamen we zelf ook meer toe aan het creëren van kansen. Als een aanvaller van ons binnen de zestien getorpedeerd wordt mag Ado Peljto aanleggen voor de strafschop en deed dat onberispelijk.

De tweede helft begon prima als na tien minuten Doze Manuel de voorzet van Ado binnen tikte. Kansen kwamen er nog aan beide kanten waarbij de gastheren iets meer geluk hadden dan wij en de overwinning binnen haalde.

door redactie@svtongelre.nl 21 apr., 2024

Nadat ze vorig seizoen de beker wonnen en kampioen werden in de 2de klasse, heeft het team van Ali Riza het dit seizoen mogen proberen in de hoofdklasse! En met succes…!!

Het kampioenschap zat er net niet in, maar dankzij de nederlaag van concurrent Theole tegen laagvlieger Botafogo op vrijdagavond, is de tweede plaats veiliggesteld en dat betekent… PROMOTIE NAAR DE TOPKLASSE!

Proficiat mannen! Wat een geweldige prestatie!

Op een gure lentedag heeft Tongelre 5 opnieuw verloren van Pusphaira 7.  Zowel in de uitwedstrijd als vandaag tegen de gasten werd het 4-3. En zoals elke laagvlieger ruiken de studenten bloed, tegen een aangeslagen en in een crisis verkerende thuisploeg.

De wedstrijd start bloedeloos en na 10 minuten staat de 0‑1 alweer op het bord. Pusphaira blijft kansen creëren en niet snel daarna valt de 0‑2 te noteren. Op dat moment werd het al duidelijk dat de balbehandeling van Pierre meer indruk maakt dan de dolende zoektocht van Tongelre. "Kwalitatief uitermate teleurstellend spel", concludeert supporter Michelle. Als de thuisspelers dan tijdens de wedstrijd nog vragen om een compleet andere opstelling, schiet Theo uit zijn slof en weet nog bijna het doel voorbij te schieten. Toch veroveren de gastheren vlak voor de rust een penalty, die onorthodox door Imdat werd benut: 1‑2. Het gevolg was een regen aan kansen geproduceerd door het getergde thuisteam.

In de tweede helft wordt uit een ander vaatje getapt en komt Tongelre direct op 2‑2 waarbij Jules de bal het laatst aanraakt. Het spel wordt beter, maar toch pakt Pusphaira al snel weer de verdiende voorsprong: 2‑3. De gasten blijven kansen creëren, maar ook Tongelre is nog dicht bij de gelijkmaker. Als het dan toch 2‑4 wordt lijkt het gelopen, maar ineens is daar Rob met de aansluitingstreffer: 3‑4. Gaat er dan toch een wondertje gebeuren?

In de blessuretijd blijft Tongelre aandringen en ontstaan er zowaar nog kansen. In de allerlaatste minuut verdienen onze jongens een penalty omdat de gasten steeds nerveuzer worden. Het massaal toegestroomde publiek veert op. Het verdiende punt (op basis van het laatste half uur) lijkt binnen en we mogen trots zijn dat de 4‑4 nog is gevallen. Ömer gaat het met stijl afmaken, maar de bal kiest voor de lat. Met een laatste hectische opeenhoping in de doelmond, eindigt deze nieuwe nederlaag.

Met nog 2 wedstrijden tegen teams uit de top 5, gaan we toch nog 6 punten pakken.

door voorzitter@svtongelre.nl 19 apr., 2024

Woensdagavond 17 april kwamen 12 vrijwilligers (kantinepersoneel, trainers en bestuursleden) samen om een basiscursus reanimatie en gebruik AED te volgen.

Onze vereniging is in het bezit van een AED, echter het juist gebruiken hiervan was bij velen onbekend. Onder leiding van Pim werd niet alleen de theorie doorgenomen maar ook op poppen en met een test-AED de praktijk geoefend.

Wij hopen natuurlijk nooit de AED in te hoeven zetten maar zijn blij dat we nu 12 personen hebben die de procedures en het gebruik ervan kennen!

door redactie@svtongelre.nl 14 apr., 2024

Nieuw Woensel 9 heeft geen kind gehad aan de bezoekers uit Tongelre. Na een 4‑0 ruststand geloofden de gastheren het verder wel en namen met 6‑0 genoegen. Ze namen hiermee ook wraak voor de geleden 4‑5 nederlaag eerder in het seizoen.

Het was ontluisterend hoe zwak de gasten zich presenteerden. De woorden blamage en deceptie vormden een juiste weergave over het vertoonde spel. Niets lukte vandaag en de vraag diende zich aan of Tongelre niet leed aan een totale onderschatting van de tegenstander dat na de eerste helft al klaar was met ons. Negentien tegengoals uit de laatste 3 wedstrijden.

Het enige pluspunt was de supporter uit Almere, die met haar ploeg het eredivisieschap heeft veilig gesteld.

Het seizoen gaat eindigen als een nachtkaars; ook al zijn er nog 3 wedstrijden te spelen. Aangezien Geldrop ook verloor, heeft Tongelre de zevende plaats nog in het vizier, maar dit kan nauwelijks een troost zijn voor een gebrekkig verlopen seizoen.

door redactie@svtongelre.nl 08 apr., 2024

Een met invallers van lagere teams aangevulde selectie begon niet onaardig tegen de Oranje‑Zwarten. We scoorden zelfs in de 20e minuut, maar de leidsman keurde de goal af wegens hinderen van de keeper. Nog geen tien minuten later liepen we wederom tegen een domme rode kaart aan zodat we met tien man verder moesten. Tot de rust redden we het nog.

De tweede helft profiteerde de thuisploeg van het overwicht en liep de score op tot 3-0. In de slotfase profiteerden we van slordigheden in de defensie van Tivoli en tekenden we voor de eretreffer.

door 3c88f29d-b954-4829-98d7-6670d7fb4ca6 07 apr., 2024

Door een 3-1 winst op Geldrop 9 hebben de gastheren plek 7 weer in het vizier. In de uitwedstrijd tegen deze tegenstander eerder in het seizoen, werd ook al gewonnen in de tot nu toe beste wedstrijd van Tongelre.

Vlak voor aanvang wil coach Theo niets prijsgeven over het strijdplan en is er een felle warming up van Geldrop te bewonderen. Van die felheid is echter in de wedstrijd weinig meer terug te zien. Tongelre pakt het initiatief, wat na een kwartier leidt tot een ziedend schot van Davy en een bijna gelukte rebound van Kees. Geldrop verdedigt opvallend zwak, wat leidt tot enkele gevaarlijke kansen via Imdat en Jules. Dan is het de beurt aan Levi, die met een geweldig afstandsschot de 1-0 op het scorebord brengt. De thuisploeg zet door en even later valt de 2-0 door Kees. Dan is het rust. Geen geweldige wedstrijd, maar eindelijk weer eens effectiviteit in het benutten van de kansen.

In de tweede helft krijgt Tongelre het moeilijker en valt al snel de 2-1. Toch weet Geldrop niet door te drukken doordat onze verdediging pal staat. Als Ömer dan ook na 15 minuten de 3-1 er in pegelt, lijkt er geen vuiltje aan de lucht; op een ooievaar na. De gastheren spelen vervolgens de reuze-kater tegen EMK weg wat een enorme boost geeft. Nu gelijk gekomen in de stand met ditzelfde Geldrop, weliswaar hebben zij nog een wedstrijd tegoed. Zelfs plek 6 is theoretisch nog in zicht, maar dan moeten we onze laatste 4 wedstrijden wel winnen.

Kortom, er is niets meer te verliezen, te beginnen tegen de hekkensluiter volgende week.

door redactie@svtongelre.nl 24 mrt., 2024

Tien minuten te laat begonnen we aan de wedstrijd omdat de arbiter een visuele controle van de spelerspassen afnam. Met maar liefst vijf spelers van lagere elftallen behaalden we een zwaarbevochten maar verdiende overwinning.

Ado Peljto zette ons op 1-0, maar de bezoekers komen nog voor de rust op voorsprong via een vrije trap en een kopbal uit een corner. Toen er inmiddels twee man van de thuisploeg waren uitgevallen met blessures zagen we het donker in.

De tweede helft startten de gastheren echter verrassend goed en via Matias Saladino en Omar Duiker kwamen we op 3-2. De bezoekers kwamen tien minuten voor tijd nog op gelijke hoogte. In de slotfase sleepte Tongelre alsnog de overwinning binnen door Elo Turksma.